Svenska garderober överfyllda av oanvända kläder

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-07-11 09:00 CEST - Avfall Sverige AB

Svenskarnas garderober innehåller massor av oanvända plagg och onödiga klädinköp. En ny Sifo-undersökning utförd på uppdrag av Tradera och Avfall Sverige visar att nära var tredje svensk kvinna i åldrarna 18–29 år låter hälften av garderoben förbli oanvänd.

Tusen Miljönärer och Avfall Sverige vann Columbi Ägg

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-03-23 14:07 CET - Avfall Sverige AB

Avfall Sverige och Miljönär-kampanjen har vunnit Columbi Ägg, Dagens Samhälles tävling om årets bästa kampanj!

Second hand är vårens trend

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-11-23 13:11 CET - Avfall Sverige AB

Nu visas vårens alla inredningstrender och en stark trend är vikten av att hitta ett eget, unikt uttryck som känns personligt och äkta. Därför letar vi efter udda och konstiga saker, som går utmärkt att hitta second hand för den som vill skapa ett unikt och miljömedvetet hem. I en undersökning som Avfall Sverige och Tradera tagit fram, uppger 3 av 5 att de köpt möbler eller inredning till hemmet second hand. Den visar även att en av tre är mer benägna att handla second hand till sitt hem idag än för tre år sedan.

Släng inte, laga i stället

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-01-03 13:31 CET - Avfall Sverige AB

Momsen på reparationer av cyklar, kläder, skor, lädervaror och hushållslinne sänktes från 25 till 12 procent den 1 januari 2017. Det innebär exempelvis att sulning och klackning av ett par skor hos en skomakare kan bli cirka 50 kronor billigare.

Bli miljönär-vänlig: Låna dig till gratis tv-tittande

Pressmeddelanden - Publicerad: 2015-02-26 10:00 CET - Avfall Sverige AB

Om du lånar en borrmaskin istället för att köpa en egen kan du titta på tv gratis i över ett år. Då spar du nämligen lika mycket av jordens resurser som går åt till att ha tv:n på i fem timmar om dagen hela året.

Bli rik genom att laga, låna och återanvända

Pressmeddelanden - Publicerad: 2015-01-22 08:00 CET - Avfall Sverige AB

För att inspirera till hållbar konsumtion lanserar Avfall Sverige tillsammans med alla kommuner en märkning för alla som lagar, lånar och återanvänder. För de som sparar både pengar och miljö, för de som är de riktiga miljövännerna - som är Miljönär-vänliga!

Veckan då det händer….

Pressmeddelanden - Publicerad: 2009-11-21 10:30 CET - Avfall Sverige AB

Den 21-28 november anordnas 57 spännande projekt om att förebygga avfall, på mer än 250 olika orter i Sverige - veckan "Europa minskar avfallet" går av stapeln! Allt från projekt för att minska matsvinnet i livsmedelshandel till att uppmuntra till återanvändning av kläder och saker via biståndsorganisationer. Bland mycket, mycket annat. Projekt som förhoppningsvis kommer att fortleva även efter veckans slut.

Debatt på Avfall Sveriges årsmöte: Konsumtion är en miljöfråga

Pressmeddelanden - Publicerad: 2008-06-06 10:02 CEST - Avfall Sverige AB

Det mesta vi konsumerar resulterar i någon sorts avfall. Men konsumtion kan också medföra positiva effekter på miljön. Hur våra köpvanor påverkar miljön debatterades livligt vid Avfall Sveriges årsmöte.

Diskussion på Avfall Sveriges årsmöte: Är konsumtion en miljöfråga?

Pressmeddelanden - Publicerad: 2008-05-30 12:06 CEST - Avfall Sverige AB

- Finns det något sådant som hållbar konsumtion?