Öppet hus på vår sorteringsanläggning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-03-16 10:26 CET - KSRR, Kalmarsundsregionens Renhållare

Vi fortsätter med våra populära studiebesök på den optiska sorteringsanläggningen i Moskogen.

Innovationstävling hämtar inspiration på Gotland

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-03-12 11:00 CET - Naturvårdsverket

För att fortare nå miljömålen driver Naturvårdsverket en innovationstävling för en mer transformativ infrastruktur. Den 19–20 mars träffas tävlingsdeltagarna på Gotland för tävlingens fjärde internat, denna gång med inspiration från ny cementproduktion och beteendepsykologi. En av de unika delarna i tävlingen är att lagen består av konkurrenter som måste jobba tillsammans för att hitta nya innovationer och lösningar.

Branschens bästa prisade på Återvinningsgalan

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-01-26 10:12 CET - Avfall Sverige AB

Av de 21 nominerade var det sju som knep priserna i årets upplaga av Återvinningsgalan. Galan arrangerades för nionde gången av tidskriften Recycling, i samarbete med Avfall Sverige och Återvinningsindustrierna. Årets Förebyggare blev Ivana Kildsgaard, LINK arkitektur/100-gruppen, en plattform för samarbete kring återbruk inom inredningsbranschen. Priset är instiftat av Avfall Sverige.

Ny version av Geokalkyl kan minska påverkan på miljön

Pressmeddelanden - Publicerad: 2018-01-12 11:19 CET - Statens geotekniska institut

GIS-verktyget Geokalkyl har vidareutvecklats av Statens geotekniska institut, SGI. Nu blir det lättare att bedöma hur olika sätt att grundlägga och hantera massor vid byggen påverkar miljön.

Allt fler väljer bort plastkassen

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-12-27 09:58 CET - Naturvårdsverket

Hälften av Sveriges befolkning uppger att de alltid eller oftast väljer bort plastkassen när de handlar. Det är en ökning med 21 procentenheter sen i juni.

Kampen mot fulhandelsavtalet Ceta fortsätter

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-12-01 10:43 CET - Jordens vänner

Regeringen beslutade igår, torsdag, att lämna en proposition till riksdagen att godkänna Ceta-avtalet mellan EU och Kanada. Jordens Vänner, den svenska grenen av världens största gräsrotsrörelse för miljö och solidaritet, är kritiska men hoppfulla att avtalet skall falla. – Detta fulhandelsavtal förskjuter makten till stora företag och ger dem stort inflytande över kommande lagstiftning, istället för att värna om demokrati, bra miljöskydd och ett levande jordbruk i EU, säger Andrea Söderblom-Tay, ordförande i Jordens Vänner.

Årets viktigaste klimatkonferens; Klimatforum - politiken, tekniken och det personliga ansvaret

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-11-13 13:34 CET - Naturvårdsverket

Flera nyheter i agendan på årets Klimatforum. Vi erbjuder journalister möjlighet att delta på Klimatforum den 30 november.

Ny centeröppning i långdragen avfallsfråga

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-10-02 09:46 CEST - Avfall Sverige AB

Centerstämman i Malmö beslutade i helgen att öppna upp för möjligheten till kommunal insamling inom ett kvarvarande samlat producentansvar för förpackningar och tidningar. Det är en betydelsefull förändring av inställning jämfört med tidigare.

Mobilen en stor miljöbov - genererar 86 kg avfall vid tillverkning

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-22 09:30 CEST - Avfall Sverige AB

Vid det här laget har vi vant oss vid att det varje år kommer nya mobiltelefonmodeller. Det har medfört att vi idag byter mobil mycket oftare än mobilens hållbarhet kräver. För att producera en enda mobiltelefon genereras 86 kilo avfall, visar en Avfall Sverige-undersökning. Men genom att använda den längre och sälja den vidare kan du göra både plånboken och miljön en stor tjänst.

De är landets bästa avfallskommuner

Pressmeddelanden - Publicerad: 2017-09-18 15:30 CEST - Avfall Sverige AB

Nu kan Avfall Sverige presentera statistik över hushållsavfallet i Sverige både på riksnivå och lokal nivå.